sd_QjU8J.jpg

Gaziantep merkez de bulunan Yeşilkent Mezarlığında hareketli günler yaşanıyor. Bir yandan deprem de vefat eden vatandaşlar toprağa verilirken, diğer yandan ise iş makinaları ve kepçeler yeni mezar yerleri hazırlıyor.



10 Şubat 2023 Cuma
Gaziantep

Gaziantep’te yaşanan üst üste depremlerin ardından şüphesiz en hareketli yerlerden birisi mezarlıklar oldu. Bugün Yeşilkent Mezarlığındaki durumu gözlemledik. Mezarlıktaki görüntüler, gerçekten üzüntü verici.

TABUTLAR ÜST ÜSTE KONULMUŞ DURUMDA

Mezarlık morguna getirilen cenazeler, daha sonra yıkanıp kefenlendikten sonra, defin için morg salonunda bekletiliyor. Morg salonunda bekletilen tabutların üst üste konulması ise sözün bittiği yer olarak yorumlanıyor.

TOPLU CENAZE NAMAZI KILINIYOR

Öte yandan, cenaze sayısı fazla olduğu için, cenaze namazları vakit namazları beklenmeden toplu olarak kılınıyor ve daha sonra cenazeler toprağa veriliyor.

BİR YANDAN DEFİNLER, DİĞER YANDAN YENİ MEZARLAR EŞİLİYOR

Mezarlıkta bir yanda gelen cenazeler defin edilirken, diğer yandan ise yeni mezar yerleri hazırlanıyor. Çok sayı da iş makinası, kepçe ve görevli, yeni mezar yerlerini hazır hale getirmek için hummalı bir çalışma yürütüyor.



sd_U3H63.jpg 1 / 6

er_d1373.jpg 2 / 6

sd_18fJ1.jpg 3 / 6

fg_0cU2f.jpg 4 / 6

ol_LXS0z.jpg 5 / 6

df_g2OQ9.jpg 6 / 6

Haber ile ilgili video




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi