sd_dADVA.jpg

CCK İnşaatın Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde yaptığı ve ilk depremde yerle bir olan bir binanın enkazına bakıldığında, neredeyse demir kullanılmadığı ortaya çıktı.



6 Mart 2023 Pazartesi
Gaziantep

Gaziantep dâhil 10 ilde büyük yıkıma yol açan Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen ilçelerden birisi Gaziantep Nurdağı. Sarsıcı depremlerin ardından ilçede neredeyse sağlam yapı kalmazken, ilk depremle birlikte yerle bir olan bir binanın enkazı adeta şok ediyor.

YENİ EV SAHİPLERİNE MEZAR OLDU

Ak Parti Nurdağı Belediye Meclis Üyesi Yunus Kaya’nın sahibi olduğu CCK yapı tarafından belediye arkasında yapılan bir bina, ilk depremle birlikte yerle bir oldu. Bina henüz yeniydi ve buradan ev alan daire sahipleri, evlerine henüz yeni geçmişti. Vatandaşların söylentilerine göre, binaya 15 gün-20 gün önce yeni evlerine geçen vatandaşlar, şiddetli depremle birlikte, çöken binanın altında kaldı ve hayatını kaybetti.

BİNANIN ENKAZI ŞOK ETTİ

Çöken binanın enkazını incelediğimizde adeta şok olduk. Çünkü, binanın ayak ve kolonlarına bakıldığında, neredeyse demir bulunmuyordu. İşte bu nedenle, binanın çökme sebeplerinin başında demirin az kullanılmasının etkili olduğu düşünülüyor.



ol_smbu0.JPG 1 / 3

pol_0G9X9.JPG 2 / 3

pol_GZB59.JPG 3 / 3

Haber ile ilgili video




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi