xc_2Bz9C.jpg

Gazetemizin gündeme getirdiği tugay arazisi ile ilgili son olarak CHP Milletvekili Av. Hasan Öztürkmen konuştu. Öztürkmen, ‘‘O arazinin imara açılmaması ve yeşil olarak kalması için elimizden geleni yapacağız'' dedi.



21 Haziran 2023 Çarşamba
Gaziantep

CHP Gaziantep Milletvekili Av. Hasan Öztürkmen, Gaziantep gündemine dair basın toplantısı düzenledi. Toplantıda kent gündemine dair açıklamalarda bulunan Öztürkmen, kentin sağlık alanındaki sıkıntısından tarıma, yeni valinin atanmamasından seçim öncesi iktidarın seçim vaadi olarak kullandığı mülakata kadar birçok konuda çarpıcı açıklamalar yaptı. 

DEPREM KONUTLARI YAPILACAK YERLERİN ZEMİN ETÜDÜ YAPILDI MI?

İslahiye’nin Kırıkçalı köyünde yapılacak olan deprem konutlarının 50 yıllık fıstık, zeytin ağaçlarının, bağ ve bahçelerin içine yapılmak istendiğine dikkat çeken Öztürkmen’in açıklamaları şu şekilde:

* Geçtiğimiz günlerde İslahiye ilçemizin Kırıkçalı köyü ile ilgili televizyonlarda haberler yayınlandı. Daha sonra o köye gittim, muhtar ve köylülerle görüştüm. O köyde yapımak istenen deprem konutları, ülkemizde tarımın nasıl gözden çıkartıldığı gösteriyor. Yaklaşık 50 yıllık bağ, bahçe, fıstık ve zeytin ağaçları var o köyde. O ağaçları deprem konutları yapılacak diye katlediliyor. Üstelik köylünün verdiği bilgiye göre, orası dere yatağı. Bir sel baskının da o konutların yıkılacağı iddia ediliyor. Ayrıca, muhtarın iddiasına göre, konut yapılacak olan alanın zemin etüdünün yapılmadığı iddia ediliyor.

* Seçim öncesinde deprem konutlarının ücretinin yüzde 60’ı devlet tarafından, yüzde 40’ı ise vatandaşlar tarafından karşılanacağı söylenmişti. Ancak, seçim bittikten sonra kaymakamlığın vatandaşlara konutların ücretlerinin vatandaşlar tarafından karşılanacağı söylenmiş. İktidarın bu vaadi de boşa çıkmış durumda. Çoğu vaadin de olduğu gibi. Vatandaş 2 milyon TL’yi bulacağı söylenen bu konutların ücretini nereden bulacak? Nasıl ödeyecek?

* İktidarın seçim vaatleri arasında mülakatın kaldırılması vardı. Ancak bize son günlerde çok sayıda vatandaştan telefon geliyor. 'Mülakatta 80-85 puan aldık, ama mülakatta elendik' diyor vatandaşlar. Sayın Cumhurbaşkanı mülakatın kaldırılacağını bizzat açıklamıştı. Daha dün yanımıza gelen bir vatandaş, çocuğunun mülakatta elendiğini söyledi. Bu olaylar, seçimden sonra yaşanan olaylar. Böylelikle vatandaşın kandırıldığı ortaya çıkmış oluyor.

* Yine Gaziantep ve bölgesindeki buğday ve arpa üreticileri, iktidar tarafından bir taban fiyat açıklanmasına rağmen, TMO’nun buğday alımı yapmadığına dair birçok şikâyet var. Telefonuma mesaj gönderen İslahiye’de bir vatandaşımız, ürününü satmak için TMO’dan randevu almak istediğini, ama randevu verilmediğini söylüyor. Vatandaş böylelikle tüccarların eline düştüğünü, tüccarların ise 5-5.5 TL’den buğdayını almak istediğini söylüyor. Vatandaş, 'malımızla rezil olmuş durumdayız' diyor.

* Günlerdir Gaziantepli vatandaşlarımız, acil servislerde ve hastanelerde yer bulamadıklarından yakınıyor. Bazı vatandaşlarımız yer bulamadıkları için hastalarını özel hastanelere götürdüklerini, özel hastanelerde ise ücretlerin çok yüksek olduğunu söylüyor. Türkiye’nin 6. büyük şehrinde, vatandaşlarımız hastanelerde yer bulamadığını söylüyor. Her ne kadar yetkililer böyle bir durumun söz konusu olmadığını söylese de, Gaziantep’te böyle bir sıkıntı yaşanıyor. Ayrıca, hastanelerde kullanılacak ilaç da bulunamıyor.

* 14 Mayıs seçimleri öncesinde iktidar partisi vekilleri ve belediye başkanı Fatma Şahin, şehir hastanesinin haziran ayı ortasında açılacağı belirtmişti. Ancak, dün edindiğim bilgilere göre, şehir hastanesinin açılışının yılsonunu bulabileceği söyleniyor. Seçimler öncesinde bazı vatandaşlarımızdan şehir hastanesinde işe başlayacaklarına dair kimlik numarası ve isimleri alınmış. Ancak şu anda ne açılacak hastane, ne işe başlanacak hastane var. Vatandaşlarımız kandırılmıştır. Bu hastanenin açılışının yılsonuna kadar bekletileceği ve yerel seçim malzemesi yapılacağı iddiaları var.

* Valinin henüz atanamaması hususunda anlaşmazlık olduğunu duyuyoruz. AKP içerisinde iktidar çekişmesi var. Herkes kendine yakın kişiyi getirmek istiyor. Bu konuda henüz uzlaşma sağlanmış değil. Valinin atanamaması nedeniyle vatandaşımız çeşitli konularda mağduriyet yaşıyor. Kentimizin haftalardır valisiz kalması, iktidarın Türkiye’yi yönetemediğinin göstergesidir.

* Son günlerde kentimizin en önemli gündemlerinden birisi, tugay arazisinin imara açılması meselesidir. Her ne kadar mahkeme her defasında planı iptal etse de, yeni bir plan yapılıyor ve uygulanmaya çalışılıyor. Çeşitli hilelerle bu planı uygulamaya çalışıyorlar. Çünkü, o arazi duyumlarımıza göre birilerinin arasında paylaşılmış durumda. Kimlerin olduğu belli. Ancak resmiyet kazanmamış. İlla ki onu hayata geçirmeye çalışıyorlar. Biz de bunun takipçisi olacağız. Hem yasal yollardan, hem de siyasal yollardan elimizden gelen mücadeleyi sergileyerek, buranın imara açılmaması için, buranın yeşil alan olarak kalması için elimizden geleni yapacağız.

* Türkiye genelinde 41 il başkanımız milletvekili adayı olmak üzere istifa etti. 15 kadar ilde atama yönetimler bulunuyor. Seçim sürecinde yıpranan il örgütlerinin yenilenmesi gerekiyor. 3 Temmuz tarihi itibariyle delege belirleme süreci ile kongre takvimi başlayacak. Delegelerin ardından ilçe ve il kongre süreçleri tamamlanacak, büyük kurultay ile süreç sona erecek. Tüzük ve parti programının değişmesi gerekir. Üst kadrolarda değişime ise delegeler karar verecek. Yenilenme ve değişim bu anlamda gereklidir. Kurultayın yerel seçimler öncesinde yapılması bekleniyor.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi