xc_76VZH.JPG

Siyonist işgal rejiminin Gazze'deki katliamlarına sert tepki gösteren HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı basın açıklamaları ve düzenlediği etkinliklerle Filistinli Müslümanlara yönelik desteğini sürdürüyor.



22 Ekim 2023 Pazar
Gaziantep

İşgalci siyonist rejimin Filistin’deki insanlık dışı olan ve soykırıma varan saldırılarını protesto etmek ve işgal rejimine karşı başlatılan mücadeleye destek amaçlı Gaziantep Kudüs Platformu ve Gönüllü Kuruluşlar Platformu başta olmak üzere kentteki STK’ların düzenlediği basın açıklamalarına ve gösterilere destek veren HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı, Kudüs ve Mescid-i Aksa davasına sahip çıkıyor.

STK’ların düzenlediği basın açıklamalarına ve gösterilere destek vermenin yanı sıra tüm teşkilatlarıyla Filistin'in ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanında yer alan HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı, her gün Filistin için direniş nöbeti düzenlemeye başladı.

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı’nın çağrısıyla dün akşam başlayan direniş nöbetinde bir araya gelen vatandaşlar, Filistin'e, Kudüs’e ve Mescid-i Aksa’ya olan sevdalarını meydanlarda haykırdı.

İşgalci siyonist rejimin Filistin'e yönelik saldırılarının 11'inci gününde yaptığı katliamlara hastane katliamını eklemesiyle meydanlara akın ederek yapılan barbarlığı protesto eden HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı, dün akşamdan itibaren Filistin’de işgal ve katliamlar durana kadar süresiz direniş nöbeti başlattı.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı yanındaki Çınarlı Meydanı’nda (Eski Beğendik AVM) direniş nöbeti başlatan HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı, tüm Gaziantep halkını düzenlenecek etkinliklere davet etti.

Sabah saat 10.00’da başlayacak nöbet akşam saat 22.00’a kadar devam edecek. Meydanda her gün gündüz saat 10.00 ile 19.00 arasında “Filistin’den Kareler Fotoğraf Sergisi” kurulacak. Saat 19.00 ile 22.00 arasında ise meydanda Kur’an-ı Kerim tilaveti, dua programı ve konuşmalar yapılacak.

Dün itibariyle başlayan programa Gaziantep halkı yoğun katılım gösterdi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya sahip çıkılması çağrısı yapıldı.

Mescid-i Aksa davası için mücadele veren Filistinli Müslümanların, siyonist çetelerin zulümlerine karşı "Aksa Tufanı" adıyla başlattıkları operasyonlarına destek vererek işgal rejimi aleyhine sloganlar atan vatandaşlar, meydanda Türkiye, Filistin ve tevhid bayrakları açtı.

Siyonist işgal rejimine ve Gazze’deki katliamlara sessiz kalan ülkelere ve liderlere sert tepki gösteren vatandaşlar, Kudüs ve Mescid-i Aksa davasının tüm Müslümanların davası olduğunu ve bu yüzden her Müslüman'ın Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya sahip çıkması çağrısında bulundular.

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, “Siyonist işgal çetesinin Filistinli kardeşlerimize yönelik gerçekleştirdiği katliamlara karşı sesimizi yükseltmeye devam ediyoruz. İşgal ve katliamlar durana kadar süresiz direniş nöbetimiz devam edecektir. Dün başlattığımız ve her gün devam edeceğimiz direniş nöbetine bir kez daha duyarlı tüm halkımızı davet ediyoruz.” dedi.

HÜDA PAR önceki dönem Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat ve Araştırmacı-Yazar Muhammed Özkılınç, meydanda toplanan kalabalığa hitap etti.

Program yapılan duanın ardından sona erdi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi