fg_0nsfF.jpg

Gaziantep’te son bir ayda baklavada kullanılan fıstığa 250 TL zam geldiği, bu nedenle baklava, tatlı, katmer ve üretiminde fıstığın kullanıldığı ürünlere zammın kaçınılmaz olduğu belirtiliyor.



20 Nisan 2024 Cumartesi
Gaziantep

Gaziantep’te ve Türkiye’de yeme içme fiyatlarının yüksek olması hemen hemen her kesimin tepkisini çekerken, Gaziantep’te kentin yerel ürünü fıstığa zamlar durmuyor. Esnaftan edindiğimiz bilgiye göre, son bir ay içerisinde baklavada kullanılan boz fıstığa 250 TL zam geldi.

ZAM KAÇINILMAZ

Baklavanın ve tatlının ana maddelerinden birisi olan fıstığa gelen zam ile birlikte, boz fıstığın kilo fiyatının 750 TL’den 1 bin TL’ye çıktığı, bu durum da zam için kaçınılmaz olduğu belirtiliyor.

FISTIK ÇOK, STOKÇULUK FİYATINI ARTTIRIYOR

Baklavacı ve tatlıcı esnafından edindiğimiz bilgiye göre, piyasada fıstık var. Ancak, stokçuluk yapıldığı için ürün piyasaya sürülmüyor ve bekletiliyor. Böylece, suni bir fiyat artışı yaşanıyor.

ESNAF PERİŞAN, HERKES SESSİZ

Fıstığa, şekere, yağa, una ve diğer katkı maddelerine gelen zam baklavacı ve tatlıcı esnafını perişan ederken, kentte esnafı ve üreticiyi temsil eden odalar ve başındaki kişiler ise sessiz. Örnek verecek olursa Gaziantep Ticaret Odası ve başkanı Tuncay Yıldırım ile yardımcısı Uğur Acıoğlu.

SOĞAN PATATES DEPOLARINA YAPILAN BASKIN, FISTIK DEPOLARINA NEDEN YAPILMIYOR?

Fıstığın çok olmasına rağmen saklanması ve stoklanmasına tepki gösteren esnaflar, geçmiş yıllarda soğan, patates depolarına baskın yapılırken, neden fıstığın saklandığı depolara baskın yapılmıyor? diyerek, ilgili kurum ve kuruluşları denetime davet ediyorlar.

ANTEPLİ ZATEN FISTIK VE BAKLAVANIN TADINI UNUTTU

Öte yandan, fıstık ve baklavanın fiyatının yüksek olması nedeniyle, Gaziantep’te yaşayan halk zaten fıstığın ve iyi bir baklavanın tadını unuttu. O nedenle, iyi baklava ve fıstık, genelde il dışı ve yurt dışına gidiyor.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi