df_6wdX1.jpg

Seçim sonrası Bursa, Manisa gibi büyükşehirlerde suya indirim yapılırken, Gaziantep’te ise zam yapılması tepkilere neden oluyor. Geçtiğimiz ay belediye ve GASKİ’nin borçlarının görüşüldüğü mecliste, muhalefet meclis üyeleri, suya TEFE-TÜFE’ye göre yüzde 36 zam yapıldığını belirterek, yapılan zamlara tepki gösterdiler.



6 Mayıs 2024 Pazartesi
Gaziantep

Gaziantep’te suya yapılan zamlar tepki çekmeye devam ediyor. Halkın büyük bölümünün tepkisine neden olan su faturalarındaki artış, geçtiğimiz günlerde yapılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de gündeme geldi.

BU YIL YÜZDE 36 ZAM YAPILDI

Geçen ay yapılan meclis oturumunda, büyükşehir ve GASKİ’nin faaliyet raporları ve mali durumları görüşüldü. Burada söz alan bazı muhalefet meclis üyeleri, suya yılın başından bu yana TEFE-TÜFE’ye göre yüzde 36 zam yapıldığını belirttiler. Meclis üyeleri, ‘‘Gelecek ay yapılacak meclise su faturalarını getireceğiz ve orada yapılan zammı belediye yöneticilerine göstereceğiz’’ dediler.

BİZ DE ZAM, DİĞER ŞEHİRLERDE İNDİRİM VAR

Gaziantep’te suya zam yapılan zamlar konuşulurken, bazı büyükşehirlerde ise indirim yapılıyor. Yerel seçimlerde Ak Parti ve MHP’den CHP’ye geçen Bursa ve Manisa’da suya indirim yapılmıştı. Bursa’da yüzde 25, Manisa’da ise kademesine göre yüzde 30’a varan indirimler yapılmıştı.

BAŞKAN ŞAHİN, İNDİRİM MÜJDESİ VERMİŞTİ

Öte yandan, geçen yılın sonunda bir müjde veren  Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep’te suya yüzde 10 indirim yapılacağını duyurmuştu. Halkın ve muhalefetin tepkilere bakıldığında suya indirim mi, yoksa zammı yapıldığı merak konusu.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi