df_bZJs8.jpg

Geçtiğimiz hafta Karabük Üniversitesi’nde yabancı uyruklu öğrencilere ‘Para karşılığı diploma satıldı’ iddiaları konuşulurken, kimse Gaziantep Üniversitesi’ne bakmıyor. Özellikle Arif Özaydın döneminde bazı bölümlere yüksek sayıda yabancı öğrenci alındığı söylenirken, bu öğrencilerin neye göre alındığı, işin içerisinde para olup olmadığı merak konusu.



28 Mart 2024 Perşembe
Gaziantep

Geçtiğimiz hafta Türkiye, Karabük Üniversitesi’nde yaşanan gelişmeleri konuştu. Bu gelişmelerden birisi ise, yabancı uyruklu öğrencilere ‘Para karşılığı diploma satıldı’ iddialarıydı. Ancak, bu iddialar, sadece bir üniversite üzerinden gündem yapıldı. Ama bize gelen bilgiler, işin sadece o üniversite ile sınırlı olmadığı yönünde.

GAÜN TIP VE DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNE YABANCI ÖĞRENCİLER NEREYE GÖRE ALINDI?

Gelen bilgilere göre, yabancı öğrenciler meselesi Gaziantep Üniversitesi içinde sorun. Özellikle Arif Özsağır’ın rektörlüğe gelmesinin ardından Tıp ve Diş Hekimliği Fakülteleri’ne çok sayıda yabancı öğrenci alındığı, bu nedenle sağlıklı eğitim ve çalışma yapılamadığı söyleniyor. Hatta, bu konudaki rahatsızlığın tıp fakültesinde görev yapan hocalar tarafından akademik kurul toplantısında dile getirildiği, ancak hocaların bu rahatsızlığına karşı çıkan ve kızan rektör Arif Özsağır’ın, ‘‘Daha çok öğrenci alacağım. Kimse karışamaz. Ne kadar öğrenci alacağımı size mi soracağım? Göreceksiniz daha çok öğrenci alacağım’’ dediği söyleniyor.

YABANCI ÖĞRENCİLER NEYE, HANGİ KRİTERE GÖRE ALINIYOR?

Karabük Üniversitesi’nden patlak veren olayların ve sonrasında kamuoyunda meydana gelen tepkilerin ardından biz de konuyu Gaziantep Üniversitesi boyutu ile ele alıyor, üniversite yönetimi ve rektöre, ’’Üniversiteye yabancı öğrenciler neye, hangi kritere göre alınıyor? Bu öğrencilerin üniversiteye kabulü yapılırken, herhangi bir parasal ilişki söz konusu mu?’’ diye soruyor ve kamuoyu adına cevap beklediğimizi belirtiyoruz. 

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi