xc_NE1r4.jpg

Cumhuriyet ve Atatürk ile sorunu olan, cumhuriyeti ve Atatürk’ü toplumun ve öğrencilerin zihninden silmeyi hedefleyen Gaziantep Üniversitesi Rektörü Arif Özsağır, 23 Nisan’da yapılan törenlere katılmadı.



26 Nisan 2024 Cuma
Gaziantep

Adını ‘Gazi’lik ünvanından alan, Türk ve dünya tarihi için önemli bir öneme sahip olan Gaziantep’in en büyük ve en köklü üniversitesinin rektörü, milli bayramlara katılmamaya devam ediyor. Bakan karşılayan, siyasi gezilere katılan, köprü açılışlarına giden, hatta valilikte düzenlenen bayramlaşma programlara katılan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Arif Özsağır, 23 Nisan törenlerine katılmadı.

HER YIL AYNI DURUM

Özsağır, sadece birkaç gün önce yapılan törene değil, geçmiş yıllarda da milli bayramlarda yapılan törenlerin hemen hemen hiçbirine katılmamıştı.

DAHA ÖNCE T.C’Yİ VE ATATÜRK HEYKELİNİ KALDIRMIŞTI

Rektör Özsağır’ın Cumhuriyet ve Atatürk’e alerjisi ve düşmanlığı sadece törenlerle sınırlı değil. Geçtiğimiz yıllarda üniversitede okuyan öğrencilerin kimliklerinden T.C ibaresi kaldırılmıştı. Sadece bununla kalınmamış, yine üniversite içerisinde bulunan Atatürk heykeli, yıkıldı bahanesi ile kaldırılmıştı. Daha sonra gelen tepkilerin ardından, heykel yeniden yerine konulmuştu.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi