fg_8LJ0M.jpg

Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Halil Uğur başkanlığında yapıldı. 2023 Yılı Faaliyet Raporunun onaylandığı meclise, muhalefetin eleştirileri damga vurdu. Muhalefet meclis üyeleri, belediyenin 11.5 milyar TL borcunun olduğunu ve battığını belirtirken, belediyenin eski başkanvekili Osman Toprak ise, bu borcun çevrilemeyecek ve ödenemeyecek bir borç olmadığını söyledi.



23 Nisan 2024 Salı
Gaziantep

Gaziantep Büyükşehir Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkanvekili Halil Uğur başkanlığında yapıldı. 2023 Yılı Faaliyet Raporunun onaylandığı mecliste, bazı muhalefet meclis üyeleri söz alarak, belediyenin mali durumu ve borçlarıyla ilgili eleştirilerde bulundu.

TAHMAZOĞLU, MECLİSLERE KATILMAYA BAŞLADI

Geçtiğimiz dönem bir meclise katılıp beş meclise katılmayan, bir ay meclise katılıp altı ay katılmayan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 31 Mart seçimlerinde meclis aritmetiğinin değişmesinin ardından meclislere katılmaya başladı. Dünkü meclise Tahmazoğlu katılırken, Fatma Şahin katılmadı.

BELEDİYE BATMIŞ DURUMDA

Faaliyet raporu hakkında söz alan muhalefet meclis üyeleri, şunları söyledi:

* 11,5 milyar TL bir borç var. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi batmış durumda. Denizli’de olduğu gibi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi de, Türkiye’deki en borçlu belediyeler arasında şampiyonlar ligine çıkmış durumda.

* 2024 yılında öngörülen bütçe 12 milyar TL. Bu yıl içerisinde bütçeden hiçbir yatırım ve harcama yapılmasa, borcumuz ancak kapanır.

* Bu bütçe ve borçlar ile Gaziantep ve Gaziantepliler nasıl hizmet alacak?

*Yılın bitmesi için önümüzde 8 ay var. Bu süreç içerisinde, öngörülen bütçenin üzerine ek bütçe getirecek misiniz? Borçlanma getirecek misiniz?

* 20 yıldır belediye, kendi açığını kapatmak için mera alanlarını, spor tesislerini, yeşil alanları, sağlık alanlarını, kültürel alanları, tarım alanlarını imar tadilatı yaparak, sattı. Finansal açığınızı kapatmak için, bu yollara başvuruyorsunuz.

* GASKİ’nin bütçesine bakıldığında, 70 milyon TL’lik öngörü, 441 milyon TL’ye çıkmış. Kuruluşun kısa vadeli mali borcu, 1,570 milyon, uzun vadeli mali borcu, 2 milyar 395 milyon.

* Toplam borç, 8 milyar 100 milyon TL civarında olmuştur. Yani kısacası GASKİ’de, belediye gibi batmış durumda.

TOPRAK: BU BORÇLAR, DÖNDERİLEMEYECEK BORÇLAR DEĞİL

Muhalefetin eleştirilerine cevap veren ve konu hakkında söz alan belediye eski başkanvekili ve yeni dönemde meclis üyesi olan Osman Toprak ise, ‘‘Evet, belediyemizin bir miktar borcu vardır. Bu borç, döndürülemez ve çevrilemez bir borç değildir. 20 yıldır, Ak Partili belediyeler, kentimizin daha ileri noktalara gitmesi için gayret sarf ediyor. 20 yıl önce 2 milyar TL belediyenin borcu vardı. Bugün söylediğiniz tutara düşmüş durumda’’ dedi.



fg_0nom7.JPG 1 / 3

fg_qQPu7.jpg 2 / 3

cv_d4X7H.jpg 3 / 3




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi